Овај начин припреме сарме је савршен спој неспојивог.
Када су посни дани у току, пожелимо да поједемо нешто што делује врло несвакидашње
Начин припреме:
- 1 главица киселог купуса
- 250 г пиринча
- 150 г млевених ораха
- 3 главице црног лука
- 2 шаргарепе
- 2 ловорова листа
- 1 кашика брашна
- 100 мл уља
- 2 кашичице млевене паприке
- со, бибер
Припрема:
Потребно је да одвојите листове купуса, исечете жилу у средини листова. Потом их оперите у хладној води ако је купус превише кисео. Исецкајте ситно црни лук, шаргарепу нарендајте и заједно их продинстајте на 50 мл уља. Додајте пиринач, со по укусу и динстајте неколико минута.
Додајте кашичицу млевене паприке и бибер по укусу, измешајте и оставите да се охлади. Тада додајте орахе. На лист купуса ставите кашику фила и завијте сарму. У шерпу поређајте купус да прекрије дно и преко ређајте сарме. Између ставите ловор, сипајте топлу воду да их прекрије и кувајте поклопљено на тихој ватри док купус не омекша.
По потреби, доливајте топлу воду. У тигању загрејте преостало уље, додајте брашно, пропржите да порумени, па додајте кашичицу млевене паприке. Сипајте преко сарми и оставите да се крчкају још 10-15 минута.
(Н портал)
БОНУС ВИДЕО