Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
сан

Зашто је РАНО БУЂЕЊЕ одлично за здравље мозга: Један сат може да направи велику разлику

Устајање рано може да има бројне предности, а стручњаци кажу да је једна од њих и здравље наше психе.

1642149198_read-gd8fb9853a_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Неки људи воле да се буде рано јер је то можда једино време за мир и тишину током дана. Неки се буде рано јер то од њих захтева посао. Без обзира на разлог зашто рано устајете, навика има предности које су одличне за здравље мозга.

Прочитајте још: Ублажите емоционалну глад: Ево шта никако не бисте требали да радите!

Адекватан сан је апсолутно неопходан за здрав начин живота. Док спавамо, наш мозак и тело се опорављају од активности претходног дана. Сан помаже мозгу да се ослободи токсичног отпада накупљеног током дана како би могао да складишти нове информације. Такође омогућава вашим нервним ћелијама да се реорганизују и комуницирају једна са другом, док тело поправља друге ћелије тако да хормони и протеини могу да се ослободе како би нам помогли да функционишемо током дана. Спавање такође помаже нашим вештинама решавања проблема, фокусом, креативношћу и вештинама памћења.

Раније буђење би могло да помогне код депресивних стања

Један сат може да направи велику разлику. Идите у кревет сат раније, пробудите се сат раније и постоји шанса да ћете приметити побољшања у свом менталном здрављу.

Док су неке од ваших навика спавања одређене генетиком, начин живота игра улогу и ми можемо да га прилагодимо бољим условима спавања.  Дакле, прилагодите распоред спавања да се будите раније и током дана ћете бити изложени већој количини, што такође утиче на здравље мозга.

Прочитајте још: Прескакање доручка погубно за здравље и витку линију

Раније буђење може побољшати ваш дан у целини

Добар сан може да побољша наше опште расположење када сте будни, омогућити нам да се боље фокусирамо на задатке које имамо у току дана, а може чак и да смањи појаву хроничних болести. Све то доводи до више енергије током дана, што вам заузврат даје бољи дан.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas