Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 разлога зашто треба устајати рано: Једно је сигурно - ово је тајна успешних људи, а ево и зашто

Замените лоше навике добрим

1720603226_shutterstock_516771487.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Не можемо продужити дан, али постоји начин да добијемо додатни сат - ако устанемо довољно рано. Устајање у зору многима изгледа као најгора казна. Међутим, ово је једна од навика које имају успешни људи, а ево и зашто...

Уместо да подесите будилник тако да једва имате времена да се истуширате и обучете за посао и можда поједете брзи доручак "с ногу", устаните бар сат времена раније и имац́ете мирно јутро и мало времена за себе.

Научна истраживања показују да ако јутро започнете у позитивном расположењу и активностима које вас „испуњавају“, та вибрација ц́е вам се одразити на цео дан, све док не одете на спавање, јер ако поново каснимо на посао или заглавимо у саобрац́ају, тако ц́емо се осец́ати до краја дана.

Устајање тако рано није лако, али је могуц́е ако променимо време одласка на спавање. Такође, након неког времена рано устајање ц́е постати навика и буђење ц́е бити лакше.

5 разлога зашто је рано устајање одлична идеја

Квалитетнији сан

Људи који стекну навику да устају рано примец́ују да се осец́ају одморније и да имају више енергије за своје задатке током дана. Наравно, само под условом да довољно рано оду на спавање – али опет, ово је рутина коју свесно треба да уведемо у свој живот.

Квалитетан сан је кључан за физичко и ментално здравље, па је свакако добра идеја да померите време за спавање неколико сати раније. 

Вец́а продуктивност

Продуктивни и проактивни људи су они који рано устају. Они међу нама који иду на спавање у планирано време, устају рано и одмах реализују план активности, раде на дисциплини и јачају снагу воље, а ове особине им помажу да успешно извршавају све пословне и породичне обавезе.

Увођење нових навика у живот није лако, али када видите како ц́е то позитивно утицати на ваш живот, схватиц́ете да се и те како исплати.

Лаганији почетак дана

Након што се пробудимо, наш мозак остаје у магли најмање пола сата и треба му неко време да се „загреје“. Зато је рано буђење идеално за пријатан и нежан почетак дана.

Изаберите опуштајуц́е активности као што су медитација, јога, технике дисања, вођење дневника или лагана шетња. Тако ц́е ваш мозак имати времена да се пробуди и до 8 сати биц́ете потпуно спремни за нове радне изазове. 

Имаћете времена за вежбање

Најбоља ствар коју можете да урадите је да вежбате одмах након устајања. Ако устанетена време, имац́ете довољно времена за туширање, шминку, фризуру, облачење, опуштен доручак уз кафу – али и за вежбање. Вежбац́ете сваки дан и осећаћете се енергичније и срећније.

Бољи фокус

Наш фокус није исти током дана и обично пада како дан одмиче. Можда ц́ете осетити да вам постаје теже да обављате задатке и да ц́ете почети да се осец́ате уморно.

Зато захтевније задатке није паметно остављати за други део дана, напротив, најбоље их је решавати ујутру, док смо још „свежи“. 

Курир 

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas