Кефир организму пружа благодети које су бројне - од ублажавања интолеранције на храну до јачања имунитета.
Кефир је својеврстан природни антибиотик, а конзумирање овог напитка може вам помоћи да се решите бројних здравствених тегоба.
Прочитајте још: ЗАПОЧНИТЕ ЈУТРО МЕДЕНОМ ВОДОМ: Регулише пробаву, јача организам, топи сало (РЕЦЕПТ)
На првом месту се бори за здраву цревну флору, а то је пола здравља, но ту је тек почетак благотворних својстава које кефир пружа. Смањује ризик од упалних процеса у телу, одличан је за детоксикацију, али и мршављење. Такође се бори против алергија, анемије, гастритиса, чира на желуцу, лење столице, високог притисак, одређених надражаја јетре.
Брже се вари од млека
Кефир може да се пије у прилично великим количинама - готово до 1,5 литара дневно, а лакше се и брже вари од од млека - док се кувано млеко задржава у желуцу око седам сати, кефир из масног млека задржава се 4,5 сата, а из обраног млека 3 сата. За терапеутско дејство кефира задужена је његова микрофлора, односни кефирна зрнца, те лактична киселина која иде уз њих.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ