Kefir organizmu pruža blagodeti koje su brojne - od ublažavanja intolerancije na hranu do jačanja imuniteta.
Kefir je svojevrstan prirodni antibiotik, a konzumiranje ovog napitka može vam pomoći da se rešite brojnih zdravstvenih tegoba.
Pročitajte još: ZAPOČNITE JUTRO MEDENOM VODOM: Reguliše probavu, jača organizam, topi salo (RECEPT)
Na prvom mestu se bori za zdravu crevnu floru, a to je pola zdravlja, no tu je tek početak blagotvornih svojstava koje kefir pruža. Smanjuje rizik od upalnih procesa u telu, odličan je za detoksikaciju, ali i mršavljenje. Takođe se bori protiv alergija, anemije, gastritisa, čira na želucu, lenje stolice, visokog pritisak, određenih nadražaja jetre.
Brže se vari od mleka
Kefir može da se pije u prilično velikim količinama - gotovo do 1,5 litara dnevno, a lakše se i brže vari od od mleka - dok se kuvano mleko zadržava u želucu oko sedam sati, kefir iz masnog mleka zadržava se 4,5 sata, a iz obranog mleka 3 sata. Za terapeutsko dejstvo kefira zadužena je njegova mikroflora, odnosni kefirna zrnca, te laktična kiselina koja ide uz njih.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU