Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КЕФИР ДИЈЕТА: Уз њу можете смршати 5 КИЛА ЗА САМО 5 ДАНА

Откријте како на најбољи начин смршати помоћу кефир дијете.

1727609910_shutterstock_2458944389.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Седмодневна кефир дијета у потпуности одговара свом називу: главни производ у њој је кефир, добро познато ферментисано млечно пиће. На срећу, шест од седам дана основног плана исхране на кефиру, кефиру са ниским садржајем масти додаје се још један нискокалорични производ (и сваки дан је другачији!). Али чак и са привидном "соли", ова кефирна дијета се и даље с правом сматра једном од најаскетскијих и најстрожих. То значи да је потребна добра припрема информација!

Седмодневна кефирна дијета, упркос својој озбиљности, није формално класификована као строга моно-дијета - то јест, током недеље можете додати још један или два нискокалорична производа у кефир сваког дана. На пример: краставци и зеленило, печени кромпир, воће. Дневна исхрана - 1500 мл кефира + од 100 до 400 грама додатног производа. Такав мени, заједно са гвозденом вољом, даје импресиван резултат: до минус 7 кг недељно.

Према одобреним технолошким захтевима, висококвалитетни кефир на 100 г мора да садржи:

2,8 г протеина
од 0,5 до 8,9% масти.
Током рока трајања, број јединица које формирају колоније (ЦФУ) корисних бактерија не може пасти испод 10 на седму потенцију, а за квасац - 10 на четврту потенцију.

Жива култура микроорганизама садржаних у кефиру је главна вредност за кефирну исхрану током 7 дана. Кефир стартер је симбиоза два туцета „гљивица“, које, поред квасаца одвојено описаних у ГОСТ-у, садрже стрептококе млечне киселине и бактерије сирћетне киселине.

Кефир који се продаје са префиксом „био“ користи нешто другачије стартер препарате такозваног директног додавања, укључујући, на пример, ацидофилне бациле и бифидобактерије. Верује се да су посебно отпорни и да се не распадају дуго времена, успевајући да квалитативно утичу на цревну флору током њиховог проласка кроз гастроинтестинални тракт. Овај „бонус“ је такође плус за кефирну дијету.

Рок трајања кефира је директан показатељ његовог стварног квалитета, а квалитет главног производа је тешко преценити ако идете на кефирну дијету 7 дана или чак и дужи период.

Дуг рок трајања са великим степеном вероватноће указује да су у производњи коришћени такозвани стоп адитиви који спречавају развој микроорганизама. Бактерије се у таквом кефиру шаљу у неку врсту суспендоване анимације, која престаје чим се флаша отвори и кефир добије кисеоник. Дакле, „кефири“ са дугим роком трајања, када се отворе, покваре се буквално за један дан, чак иу фрижидеру.

Постоји неколико варијанти кефирне дијете, али све деле три заједничка принципа:

трајање 7 дана;
главни производ током дана је кефир, додатни производ је одређена количина нискокалоричне протеинске или угљене хидрате хране;
јасан распоред оброка (6 пута дневно у једнаким интервалима, последњи најмање 2 сата пре спавања).
За све време кефирне дијете, требало би да одустанете од шећера, соли, црног чаја и кафе. Можете пити обичну чисту воду и биљни чај без ограничења.

Основна кефирна дијета 7 дана

Први дан. Пола литра кефира 1% масти и 400г печеног кромпира (без соли).
Други дан. Пола литра кефира са 1% масти и 400г младог сира са ниским садржајем масти.
Трећи дан. Пола литра кефира 1% масти и 400г воћа (осим грожђа и банане).
Четврти дан. Пола литра кефира 1% масти и 400г куваних пилећих прса.
Пети дан. Пола литра кефира 1% масти и 400г воћа (осим грожђа и банане).
Шести дан. Дан поста. Ништа осим 1,5 литара воде без гаса.
Седми дан. Пола литра кефира 1% масти и 400г воћа (осим грожђа и банане).
Кефир дијета 7 дана са протеинима

Гради се по истој шеми као и основни, али два воћна дана (можете бирати између трећег и петог или петог и седмог) замењују се данима са посним месом или пилећим филеом (око 400 г дневно). ).

"Гладна" кефирна дијета 7 дана

Количина кефира се повећава на 2 литра дневно, а порције додатних производа, напротив, смањују се са 400 на 100 грама.

Јабука-кефир дијета 7 или 9 дана

Веома строга дијета која дефинитивно није погодна за особе са високом киселошћу стомака.

Дневни мени: 6 оброка, од којих сваки укључује 1 чашу кефира + 1 јабуку било које величине.

Стилл 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas