У ХЛАДНО доба године лековито биље има подједнак значај као и у пролеће. Наручито ако се користи и као зачин.
На листи зачина могу да се нађу многобројно лековито биље, али стручњаци истичу да ниједно домаћинство не би требало да буде без першуна и мирођије.
Першун умирује
Першун је одличан антиоксиданс, штити срце. У његова лековита својства убраја се и то да ублажава болове који настају услед реуме, а најбољи учинак даје ако се једе свеж као додатак салатама. Међутим, ни домаћа пилећа супа не може да се замисли без струка свежег першуна који побољшава њено дејство.
Мирођија у све
Једна од најважнијих добробити мирођије на људско здравље јесте њен утицај на ниво шећера у крви. Осим тога листови мирођије могу да послуже као веома ефикасан лек за узнемирен стомак, у виду чаја или ситно насецкана у јогурт.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ