Кобинација идеална за јачање имунитета
Сирови бели лук помаже у смањивању притиска и холестерола, у превенцији срчаних болести и инфаркта. Одличан је и код умањивања последица атеросклерозе, а олакшава и тегобе повишене температуре, грознице, дијареје, прехладе и грипа као и гљивичних инфекција. Олакшава и симптоме дијабетеса, увећане простате и остеоартритиса. На све то, диже и имунитет.
Прочитајте још: Музика током тренинга: Да ли нам заиста помаже да вежбамо боље?
Како га користити?
Бели лук је најбоље конзумирати у сировом издању ако га уносите из здравствених проблема. Просто згњечите чен, оставите да одстоји 15 минута и онда га једите. Важно је да га згњечите јер ћете само тако активирати реакцију која повећава садржај алицина у њему.
Такође, препорука је и да се сирови бели лук једе на празан стомак јер ће се тако сви корисни састојци лакше апсорбовати у телу.
Сиров бели лук и мед - најмоћнија комбинација из природе
Требаће вам:
1 главица белог лука
300 грама меда
Припрема: У стаклену теглу где се налази мед, ставите ситно сецкан бели лук. Можете и да га процедите кроз пресу. Промешајте и држите на сувом и тамном месту.
Свако јутро узмите једну малу кашику ове смесе
Ово је идеалан лек за дизање имунитета, али и за прочишћавање целог тела, укључујући и кожу. Они који га редовно пију сваког јутра на празан стомак видеће да имају много више енергије и да им цео организам боље ради.
Прочитајте још: ПРОМЕНЕ У ВАШИМ ОЧИМА које могу открити да имате БОЛЕСТ, упозоравају лекари
Препорука је да се овај лек узима недељу дана. После направите паузу и поновите по потреби.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ