Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ОБЛАНДЕ: Направите преукусну посластицу и уживајте у савршеном укусу

Направите обланде по традиционалној рецептури

1743425019_shutterstock_2530317277--1-.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Ако желите да изненадите себе и своје најближе укусном посластицом, медене обланде су прави избор!

Ова старинска посластица одушевиће свакога ко их проба – хрскаве, слатке и једноставно неодољиве!

Мирис хрскавих обланди с богатим, кремастим филом одмах буди успомене на детињство, а када се у све то дода мед, добијате колач који није само сладак већ и одише правом топлином домаће атмосфере, преноси еспресо.цо.рс.

Медене обланде су прави хит на породичним окупљањима, празничним трпезама или кад год пожелите нешто слатко, а једноставно за припрему. Њихова посебност лежи у савршеној комбинацији лаганих обланди и кремастог фила, што их чини омиљеним десертом за све генерације.

Осим што се лако праве, ове обланде су мекане, сочне и преплављене богатом аромом меда – прави ужитак за непца!

Oglas

Обланде - састојци:

– 1 паковање обланди
– 200 г меда
– 200 г шећера
– 250 г маргарина или маслаца
– 200 мл млека
– 200 г млевених ораха
– 300 г млевеног кекса

Обланде - припрема:

У шерпи на тихој ватри отопите мед, шећер и маргарин (или маслац), мешајући док се све лепо не сједини.

Када смеса постане хомогена, додајте млеко и наставите са мешањем док не проври.

Склоните са ватре и умешајте млевене орахе и млевени кекс, мешајући док не добијете густу и уједначену смесу. Оставите фил да се мало прохлади, али не превише – треба да остане топао како би се лепо размазивао.

На радну површину ставите прву кору обланде и равномерно распоредите део фила. Поновите поступак док не утрошите све састојке, завршавајући са празном кором на врху.

Oglas

Обланду прекријте чистом крпом, ставите даску или плех преко ње и оптеретите нечим тешким (нпр. књигом или мањим лонцем) како би се лепо сјединила.

Оставите неколико сати, а најбоље преко ноћи, како би се обланде стегле и лепо упиле фил. Исеците на штангле или коцке и послужите!

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas