Kobinacija idealna za jačanje imuniteta
Sirovi beli luk pomaže u smanjivanju pritiska i holesterola, u prevenciji srčanih bolesti i infarkta. Odličan je i kod umanjivanja posledica ateroskleroze, a olakšava i tegobe povišene temperature, groznice, dijareje, prehlade i gripa kao i gljivičnih infekcija. Olakšava i simptome dijabetesa, uvećane prostate i osteoartritisa. Na sve to, diže i imunitet.
Pročitajte još: Muzika tokom treninga: Da li nam zaista pomaže da vežbamo bolje?
Kako ga koristiti?
Beli luk je najbolje konzumirati u sirovom izdanju ako ga unosite iz zdravstvenih problema. Prosto zgnječite čen, ostavite da odstoji 15 minuta i onda ga jedite. Važno je da ga zgnječite jer ćete samo tako aktivirati reakciju koja povećava sadržaj alicina u njemu.
Takođe, preporuka je i da se sirovi beli luk jede na prazan stomak jer će se tako svi korisni sastojci lakše apsorbovati u telu.
Sirov beli luk i med - najmoćnija kombinacija iz prirode
Trebaće vam:
1 glavica belog luka
300 grama meda
Priprema: U staklenu teglu gde se nalazi med, stavite sitno seckan beli luk. Možete i da ga procedite kroz presu. Promešajte i držite na suvom i tamnom mestu.
Svako jutro uzmite jednu malu kašiku ove smese
Ovo je idealan lek za dizanje imuniteta, ali i za pročišćavanje celog tela, uključujući i kožu. Oni koji ga redovno piju svakog jutra na prazan stomak videće da imaju mnogo više energije i da im ceo organizam bolje radi.
Pročitajte još: PROMENE U VAŠIM OČIMA koje mogu otkriti da imate BOLEST, upozoravaju lekari
Preporuka je da se ovaj lek uzima nedelju dana. Posle napravite pauzu i ponovite po potrebi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU