Постоји много разлога због којих би требало да једете ово воће
Купине имају неодовљив слатко-киселкаст укус, те се користи у припреми многих џемова, сокова или сатког. Ово воће садржи здрав шећер, мало калорија, обилује калцијумом, влакнима, магнезијумом, витамином Ц, антиоксидантима. Зато доноси много здравствених бенефита уколико се редовно конзумира.
1. Идеална је за мршављење
Како су нискокалоричне, не садржи масноће и немају додатог шећера, савршена су опција ако желите да изгубите на килажи. Како садрже влакна, повољно утичу на пробаву и сам дигестивни тракт. Још један бенефит је и осећај ситуости које даје ово воће.
Прочитајте још: Стопала могу открити повишен ХОЛЕСТЕРОЛ: Обратите пажњу на ове тегобе
2. Јачање имунитета
Витамин Ц који је и те како присутан у овом воћу важан је за одржавање јаког имуног система. Рецимо, једна шољица свежих купина садржи 30мг витамина Ц. То је чак више од 30 одсто препоручене дневне дозе овог витамина. Антиоксиданти у купинама су природни "штит" против многих упалних процеса у организму.
3. Пробава
Конзумирање купина има добар ефекат на ниво позитивних бактерија у цревима. Влакна којима обилује ово чудесно воће подстичу здравље целог система органа за варење.
Прочитајте још: Маска која ће обновити и најоштећенију КОСУ: Трик је у једном састојку који ће вам помоћи (ФОТО)
4. Концентрација и памћење
Можда нисте знали, али намирнице које природно имају љубичасту или тамноцрвену боју, садрже полифенол антоцијанин. Управо он може изузетно повољно утицати на побољшање памћења, концентрације и фокусирања. Купина је савршена храна за мозак.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ