За јабуке се често каже да су "стигле из раја". И у праву су.
Јабука је незаменљиво воће на зимском јеловнику. Препуна је витамина Ц, влакана, калијума и још много тога. Измешу осталог, да бисте регулисали столицу и стабилизовали цревну флору поједите једну до две сирове или печене јабуке.
Прочитајте још: Време је за СМОКВЕ: Одличан су избор магнезијума и калцијума, а добре и за дијабетичаре
За подстицање знојења код високе температуре, у прокувану кашу од јабука додајте мед и лимунов сок и попијте док је вруће. Уколико сте инфицирани короном или имате грип, 30 грама сушених јабука ставите у 2 дл кључале воде и кувајте пет минута и попијте млако. Јабуке могу да заштите желудац од оштећења насталих узимањем лекова попут нестероидних противупалних антиреуматика.
Прочитајте још: ЛИМУН, ЛУК И ОРАСИ: Три кућна лека против алергија
Међутим, веровали или не, али не смете јести превише јабука дневно. Тачније, ово важи за људе са високим шећером. Иако доктори препоручују јабуке дијабетичарима јабуке уместо слаткиша и осталог воћа, не би смели да поједете више од две јабуке. Наиме, већа количина јабука може да подигне шећер у крви.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ