Крај лета и почетак јесени значи и смену воћа и поврћа и долазак сезоне јабука
Најбоље време за уживање у њима је током прве бербе, септембра и октобра, а ево како да их чувате како би трајале што дуже.
Како чувати целе јабуке?
Чинија целих јабука чини прелеп сезонски приказ на вашој радној површини, али ц́е трајати само између једне и две недеље, у зависности од сорте и собне температуре, пише Реал Симпле. За максималну свежину чувајте посуду од директне сунчеве светлости. Препоручује се чување јабука у фиоци на доњој полици вашег фрижидера, уколико их нећете одмах јести.
Приликом чувања у фрижидеру или на било ком другом месту, водите рачуна да не чувате јабуке поред другог воц́а и поврц́а, јер јабуке садрже гас етилен који доводи до бржег сазревања осталог воћа и поврћа. Јабуке такође могу да апсорбују укусе око себе, тако да није препоручљиво чувати јабуке поред рецеимо лука.
Како чувати исечене јабуке?
Нарезане јабуке су укусна, здрава ужина, али не трају колико цело воц́е. Да бисте максимално искористили кришке јабуке, чувајте их у врец́ици која се може поново затворити или у херметички затвореној посуди за складиштење хране у фрижидеру.
Можете ли замрзнути јабуке?
Да, свакако можете чувати јабуке у замрзивачу, али важно је напоменути да смрзавање губи хрскавост.
Замрзавање деградира ц́елијску структуру јабуке, слично као и код другог воц́а. Ипак, замрзнуте јабуке су идеалне за употребу у питама, колачима, сосу од јабука и путеру од јабуке. пном времену печења.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ