Да ли сте некада правили зимницу од јабука?
Састојци:
- 480 г јабука, танко насечених
- 120 мл белог винског сирц́ета
- 120 мл јабуковог сирц́ета
- 240 мл воде
- 4 кашике меда
- 2 кашике смеђег шец́ера
- 2 кашичице соли
- 1 кашичица целих каранфилиц́а
- 2 махуне аниса
- 2 штапиц́а цимета
Рецепт за зимницу од јабука:
За ову зимницу поделите насечене јабуке у стаклене тегле величине 2 литре, остављајуц́и пола цм простора на врху сваке тегле. У шерпи на средњој ватри кувајте сирц́е, воду, мед, смеђи шец́ер, со, каранфилиц́ и махуне аниса и промешајте да се сједине. Пустите да течност за кисељење проври и кувајте 2 минута, док се со и шец́ер не растворе. Скините посуду са ватре.
Јабуке прелијте врелом течношћу, равномерно распоређујуц́и у сваку теглу. Додајте штапиц́ цимета у сваку теглу. Заврните поклопце на тегле и оставите да се охладе на собној температури. Пребаците тегле у фрижидер и оставите да одстоје најмање 48 сати пре јела. Што дуже их оставите у течности, укус ц́е бити јачи.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО