Старење је природан процес кроз који сви пролазе, али постоје начини да се процес успори. Сматра се да храна може да утиче на брзину и начин старења.
За почетак, требало би да избегавате храну богату шећером. Шећер може да доведе до губитка еластичности коже и опуштене коже, јер може утицати на структуру колагена и еластичних влакана.
Постоји неколико биљака и зачина који могу да успоре процес стварања бора, попут оригана, цимета, каранфилића, ђумбира и белог лука. Такође одређено воће и поврће које садржи липоичну киселину може да има исти ефекат.
Прочитајте још: Један лист ЧУВАРКУЋЕ дневно утиче на здравље целокупног организма, а у комбинацији са МЕДОМ је права бомба! (РЕЦЕПТ)
Добри угљени хидрати и масти могу да помогну у спречавању бора
Избегавање шећера је важно, али то не значи да су сви угљени хидрати лоши. Кључно је да једете ниско-гликемијске угљене хидрате, што неће да изазове драстично повећање нивоа шец́ера у крви. Препоручују се житарице као сложени угљени хидрати јер су ниско гликемичне, пише Тхе Лист.
Јечам и смеђи пиринач су друге одличне опције са ниским гликемијским индексом. Према Харвардској школи за јавно здравље, авокадо и маслиново уље су незасићене масти или "добре масти" које су корисне за здравље вашег срца. Они такође помажу вашој кожи да задржи влагу и помажу у апсорпцији витамина.
Прочитајте још: Избаците КАМЕН У БУБРЕГУ уз помоћ овог РЕЦЕПТА: Јефтина житарица решава проблем за 10 дана!
Чија и ланено семе имају омега-3 масти, врсту незасићених масти које имају противупална својства.
Јаја и пасуљ садрже протеине који помажу у повећању производње колагена. Ту су и ораси, који садрже витамин Е.
Витамини су неопходни за сјајну и лепу кожу
Витамин Ц је један од најпопуларнијих састојака за негу коже, јер помаже у поништавању хиперпигментације и производњи колагена. Конзумирање поморанџи и парадајза одличан су извор витамина Ц и имају висок садржај воде, што помаже у хидратацији коже.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ