Приликом чишћења јагода не бацајте петељке и листиће јер су веома корисни.
Још од античких времена позната су лековита својства јагода. Ово воће изузетне ароме и лепог изгледа веома је укусно и здраво. Обилује витаминима А и Ц, влакнима, гвожђем и фолном киселином.
Прочитајте још: Револуционално откриће руских научника: Хељда је супер-фуд, а осим што успорава старење има и неверватне моћи!
Јагоде јачају имунитет
Благотворне су при опоравку од болести, јачају имунитет, превенција су код болести желуца, помажу у лечењу артритиса, реуме, анемије, олакшавају тегобе код камена у бубрегу, благотворно делују на повећан холестерол и повишен крвни притисак. Осим тога, јагоде убрзавају метаболизам и успоравају старење.
Не бацајте петељке, јер су право благо.
Колико је сочан плод овог воћа користан у неким медицинским стањима, не чуди да су лековити и делови биљке који се обично уклањају. Зато, приликом чишћења јагода, не треба бацати листиће око плода и петељке. Заговорници руске народне медицине користе овај "отпад" у лечењу многих обољења.
Прочитајте још: РУСКИ лекар и научник ХРИСТО МЕРМЕСКИ открива револуционарни лек за НАЈТЕЖЕ БОЛЕСТИ (РЕЦЕПТ)
Осушите петељке и листиће јагода
Петељке и листиће јагода требало би осушити и чувати као витаминску резерву. Они имају више витамина Ц него њени плодови, а као и плодови садрже исте микроелементе (гвожђе, бакар, цинк, манган, хром, олово и кадмијум).
Чај од петељки јагода јача нервни систем.
Чајеви од петељки и листића јагоде јачају нервни систем и делују противстресно. Одлично су средство за отклањање умора и депресивних стања, благотворни су за крв и побољшавају стање бубрега. Одлични су и за оболеле од дијабетеса, јер утичу на нормализацију шећера у крви.
Прочитајте још: Руска траварка НЕСТОРОВНА: Поштујте 8 једноставних правила и спречите развој МАЛИГНИХ БОЛЕСТИ
Петељке и листићи јагода (баштенских и шумских) подмлађују кожу и утичу на раст косе, а наносе се уситњени на лице и врат у облику маске. За бржи раст и гушћу косу одлична је каша од измиксаних листића и петељки, уз додатак исцеђених сокова боквице и каланхоје.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ