Топло доба године тражи креативне начине да се расхладимо, а један од њих су фине хладне супе. Испробајте, на пример, хладну супу од јагода.
Када температура порасте, на све могуће начине покушавамо да се расхладимо. Зато су лети спас хладне супе. Оне не само да вам помажу да се освежите усред врелог дана, већ су и добре за организам. Богате су витаминима и минералима растворљивим у води. У хладне супе спада и супа од јагода, која се може назвати и нискокалоричним десертом. Постоји неколико рецепата за њу, неки су безалкохолни, а неки укључују вино.
Састојци за супу од јагода:
1-1,5 кг јагода
100 г шећера
2-3 кашике лимуновог сока
100 мл сувог белог вина
воће, свежи сир и сладолед за декорацију
Припрема
Оперите јагоде и уклоните им петељке.
Ставите их у блендер, додајте шећер, изблендајте, додајте лимунов сок и вино и поново умутити.
Ставите у фрижидер.
Служите у чинијама украшено сецканим воћем, сладоледом или сиром.
Сенса
Бонус видео
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ