Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИ НАМИРНИЦЕ КОЈЕ ТРЕБА ДА ЈЕДЕТЕ ТОКОМ ЛЕТА: Нутриционисти тврде да вам могу помоћи да се отарасите сувишних килограма

Нутриционисти су издвојили три намирнице које треба да једемо овог лета

1717590305_Foto-Shutterstock-dijeta-namirnice.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

У јуну службено почиње лето, па самим тим треба јести здравију и лаганију храну како бисмо се лакше носили са високим температурама. Нутриционисти Никол Родригез и Џо Петерсон издвојиле су намирнице које би овог јуна свакако требале да се пронађу на вашем јеловнику.

Мрвљени сир

Конзумирање свежег сира сјајан је и једноставан начин да у исхрану унесете више протеина и важних нутријената. Осим што садржи храњиве нутријенте, мрвљени сир садржи и мало калорија, што га чини изврсним међуоброком када је напољу вруће, а нешто вам се јако једе. Одличан је извор калцијума, минерала неопходног за одржавање јаких костију као и за одржавање рада мишића и живаца, преноси Еатинг Wелл. 

Код једења мрвљеног сира треба пазити на количину како не бисмо унели превише натријума. На ово посебну пажњу требају да обрате људи којима су доктори саветовали да припазе на унос натријума. Они би уместо целог паковања требали да смање порцију барем на пола. 

Брескве

Брескве су многима омиљено воће за јести током летњих месеци. Дијетолог Никол Родригез рекла је да једна средња бресква садржи само 80 калорија, три грама влакана и два грама протеина. Осим тога, њено "месо" садржи бета-каротен, важан антиоксиданс који се претвара у витамин А и има важну улогу у промицању здравља очију и имунитета.

Јагоде

Јагоде садрже влакна и витамин Ц, важан антиоксиданс потребан за снажан имунолошки састав и производњу колагена у кожи. Осим тога, не требате превише да бринете о калоријама када једете јагоде. Оне су познате као укусно нискокалорично воће.

Обе су се сложиле да не конзумирате желе или џемове од јагода, већ да једете баш јагоде. Њих можете конзумирати за доручак, у смутијима и разним десертима, али најбоље их је да их једете без икаквих додатака и уживате у њиховим добробитима и слатком укусу. 

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas