Нутриционисти су издвојили три намирнице које треба да једемо овог лета
У јуну службено почиње лето, па самим тим треба јести здравију и лаганију храну како бисмо се лакше носили са високим температурама. Нутриционисти Никол Родригез и Џо Петерсон издвојиле су намирнице које би овог јуна свакако требале да се пронађу на вашем јеловнику.
Мрвљени сир
Конзумирање свежег сира сјајан је и једноставан начин да у исхрану унесете више протеина и важних нутријената. Осим што садржи храњиве нутријенте, мрвљени сир садржи и мало калорија, што га чини изврсним међуоброком када је напољу вруће, а нешто вам се јако једе. Одличан је извор калцијума, минерала неопходног за одржавање јаких костију као и за одржавање рада мишића и живаца, преноси Еатинг Wелл.
Код једења мрвљеног сира треба пазити на количину како не бисмо унели превише натријума. На ово посебну пажњу требају да обрате људи којима су доктори саветовали да припазе на унос натријума. Они би уместо целог паковања требали да смање порцију барем на пола.
Брескве
Брескве су многима омиљено воће за јести током летњих месеци. Дијетолог Никол Родригез рекла је да једна средња бресква садржи само 80 калорија, три грама влакана и два грама протеина. Осим тога, њено "месо" садржи бета-каротен, важан антиоксиданс који се претвара у витамин А и има важну улогу у промицању здравља очију и имунитета.
Јагоде
Јагоде садрже влакна и витамин Ц, важан антиоксиданс потребан за снажан имунолошки састав и производњу колагена у кожи. Осим тога, не требате превише да бринете о калоријама када једете јагоде. Оне су познате као укусно нискокалорично воће.
Обе су се сложиле да не конзумирате желе или џемове од јагода, већ да једете баш јагоде. Њих можете конзумирати за доручак, у смутијима и разним десертима, али најбоље их је да их једете без икаквих додатака и уживате у њиховим добробитима и слатком укусу.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ