Диња је многима омиљено воће због специфичног укуса, али је такође веома хранљива и може веома благотворно деловати на ваше здравље.
Изузетно је богата витаминима и минералима. Садржи велики проценат витамнина Ц, Б, бета-каротена, као и калцијума, магнезијума, фосфора и гвожђа.
Диња и здравље
Сок диње стимулише рад бубрега, регулише крвни притисак, а висок ниво влакана помаже варењу. Можете је јести колико год пожелите, а ово су разлози због којих је треба јести што чешће. Диња не гоји, па је идеалан оброк ако желите да смршате - 100 грама диње садржи тек 34 калорије, па може да вам буде одлична ужина током летњих месеци.
Прочитајте још: Колико дуго ЈАЈА смеју да стоје у ФРИЖИДЕРУ, а да се не покваре?
Због велике количине витамина Ц који је важан за производњу колагена диња повољно утиче и на изглед коже лица и тела.
Диња не гоји, па је идеалан оброк ако желите да смршате - 100 грама диње садржи тек 34 калорије па може да вам буде одлична ужина током летњи месеци.
Прочитајте још: ТРИК од пет секунди: Проверите да ли је месо у продавници свеже или покварено
У народној медицини дињу се користи за уклањање упале жучних и мокраћних путева, као и код убода, опекотина и терапије бола. Парче хладне диње умириће болно место. Како би диња била лакше сварљива можете је јести са додатком соли ил бибера.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ