Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 намирница које могу да допринесу препланулом тену, а поред тога имају бројне бенефите

Препланули тен је често знак летњих дана проведених на сунцу и може додати здрав и блистав изглед сваком тену.

1722603914_shutterstock_2467161865.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многи људи сматрају да препланули тен чини кожу лепшом и даје осећај виталности и енергије. Иако сунчање може пружити привлачну златну боју, важно је бити опрезан због потенцијалних оштећења коже и ризика од сунчевих опекотина.

Са правом негом и заштитом, препланули тен може трајати неколико недеља и подсећати на лепо проведено време на отвореном. На крају, препланули тен може бити и подсећање на лепе тренутке проведене током летњих месеци, и успомене којих се присећате сваки пут када погледате своју кожу.

Желите ли да имате леп тен након летњих месеци? Само додајте неколико састојака у свој дневни мени!

Шаргарепа

Есенцијално поврц́е, ако желите да имате равномеран и леп тен. Ово је чувени извор бета-каротена. Редовна конзумација шаргарепе не само да помаже да се ојача имунитет, побољшају одбрана тела, вид и стање зуба, вец́ помаже и да дуго задржите свој тен.

Брескве

Овај сочан плод је веома користан за здравље и прелепи тен. Брескве садрже у свом саставу велику количину витамина и минерала. Међу њима вец́ знамо бета-каротен. Брескве штите кожу, спречавају опекотине и доприносе равномерној боји коже. Осим тога, ово воц́е је одговорно за производњу пигмента меланина, који позитивно утиче на боју коже.

Броколи

Прави је извор вредних нутритивних својстава. Броколи садржи у свом саставу природне антиоксиданте, витамине А, Е, Ц, Б. Редовна конзумација броколија помаже у заштити коже пре и за време сунчања. Осим тога, зелени „цветови“ имају лековити учинак: смањују црвенило добивено као резултат сунчања.

Диња

Ако сањате да имате прелепи тен, дињу свакако вреди укључити у исхрану. Диња садржи у великим количинама витамине Б1, Б2, Ц, ПП, гвожђе и бета-каротен. Диња дефинитивно јача боју коже. Препоручена дневна доза је 300 грама.

Парадајз

Парадајз ц́е вам такође помоц́и да добијете лепу боју. Он обављају неколико функција: штити кожу од сунчеве светлости и помаже у постизању лепе боје коже. Ово поврц́е садржи минерале, витамине Б и драгоцену материју ликопен. Ликопен је ефикасно средство за спречавање рака коже. Мала чаша сока од парадајза помаже у заштити коже од УВ зрачења, у јачии производа са ниским нивоом заштите.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas