Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДИЊА ДИЈЕТА СКИДА 5 КГ ЗА 2 НЕДЕЉЕ: Навалите на краљицу хидратације, воће које је криво оптужено да гоји

Сезона је диња, па испробајте дијету с дињом, воћем које се назива краљицом хидратације. Диња дијета скида 5 кг за 2 недеље.

1720875654_shutterstock_2475182863.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Сезона је диња и савршено време да их укључите у своју исхрану, а уколико се определите за диња дијету, онда можете и да смршате 5 килограма за 14 дана. Добро сте прочитали, воће које је дуго било оптуживано да гоји заправо је одлично за дијету. 

Диња припада истој породици као лубеница, бундева и краставац, богата је витаминима и минералима, садржи велики проценат витамнина Ц, Б, бета-каротена, калцијума, магнезијума, фосфора, гвожђа и бакра, три пута више калијума од лубенице. Али оно што је чини погодном за мршављење јесте велики проценат воде - око 95 одсто, низак проценау шећер, мало мати, мало калорија, а има одличан укус и мирис.

Ова сочна храна може савршено да допуни освежавајућу воћну салату или направити смути.
Диња брзо даје осећај ситости и значајно смањује апетит, а истовремено смањује број калорија које се уносе током оброка. Сматра храном са ниским гликемијским индексом и треба је укључити у уравнотежену исхрану ако желите да видите резултате на ваги.

Ризница витамина
Садржи више од половине витамина Ц који вам је потребан дневно, богата је витамином А и каротеноидима, једињењима која су важна за здравље очију.
Диње имају мало калорија по порцији. Према порталу Хеалтхлине, порција диње од 100 грама садржи: 38 калорија, 0,82 грама протеина, 8 грама угљених хидрата, 7 грама шећера и 157 милиграма калијума.
Диња има много важних витамина, минерала и других хранљивих материја. Богата антиоксидансима, диња такође може помоћи у борби против слободних радикала. Садржи витамин Б, који промовише здравље ћелија у телу. На крају, али не и најмање важно, диња је одлична за црева због садржаја влакана.

Дијета с дињом
Дијету с већим уносом диње (или лубенице) крирала је америчка нутриционисткиња Кејти Смит и препоручује да се дијета спроводи две недеље, а за то време на здрав и природан начин можете изгубити до 5 килограма. Током дијете приоритет треба дати пилетини, риби, воћу, поврћу и интегралним житарицама, а потпуно избацити слаткише, бели хлеб и пекарске производе и масне сиреве. Дозвољено је маслиново уље, а од зачина со, бибер и ароматичне биљке.

1. дан
Доручак: 1 шоља беле кафе, 1 парче црног хлеба, 2 шните пилећих прса
Ужина: 100 г хладне диње
Ручак: супа од поврћа, 150 г пилетине са роштиља, зелена салата са кашичицом маслиновог уља
Ужина: 100 г хладне диње или лубенице
Вечера: 80 г туњевине, кришка црног хлеба, свежа паприка
2. дан
Доручак: 1 шоља кафе, 1 парче црног хлеба, 2 шните пилећих прса
Ужина: 100 г хладне диње
Ручак: 1 тањир бистре пилеће супе, 150 г ослића, 100 г кромпир салате, 1 парадајз зачињен кашичицом маслиновог уља
Ужина: 100 г хладне диње
Вечера: супа од поврћа, 1 кришка црног хлеба
3. дан
Доручак: шоља беле кафе, кришка црног хлеба премазана пилећом паштетом
Ужина: 100 г хладне диње
Ручак: тањир говеђе супе, 200 г шпагета болоњеза, зелена салата
Ужина: 100 г хладне диње или лубеница
Вечера: 150 г рижота са поврћем
4. дан
Доручак: 1 шоља чаја, 1ц кришка црног хлеба, 1 кашичица путера, 1 кашичица меда
Ужина: 100 г хладне диње
Ручак: тањир супе од спанаћа, 200 г динстаног јунећег меса с поврћем, ваша салата избор
Ужина: 100 г хладне диње
Вечера: салата од 100 г пилетине са роштиља, 50 г куваног кромпира и 50 г куваног карфиола зачињеног кашичицом маслиновог уља

5. дан
Доручак: 1 чаша незаслађене лимунаде, 1 кришка црног хлеба, пилећи хот дог, сенф
Ужина: 100 г хладне диње
Ручак: 150 г печене пилетине, 100 г бораније, 1 кришка црног хлеб
Ужина: 100 г хладне диње
Вечера: грчка салата (парадајз, краставац, зелена паприка, фета сир, маслине, со, балзамико, маслиново уље)
6. дан
Доручак: 1 шоља беле кафе, 1 парче црног хлеба, 50 г шунке
Ужина: 100 г хладне диње
Ручак: тањир говеђе супе, 200 г динстаног јунећег меса с поврћем, салата по избору
Ужина: 100 г хладне диње
Вечера: 100 г куваног гриза с јогуртом
7. дан
Доручак: 1 шоља немасног јогурта, 1 кришка црног хлеба, 50 г младог сира, 1 кришка диње
Ужина: 100 г хладне диње
Ручак: 200 г слатког купуса са говедином, 1 кришка црног хлеба
Ужина: 100 г хладне диње
Вечера: 2 пилеће или ћуреће виршле, сенф, зелена салата

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas