Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли је здравија ДИЊА ИЛИ ЛУБЕНИЦА? Шта пре бирате?

Диње и лубенице су неизоставни део летњих освежења због своје сочности и богатог укуса.

1719842460_shutterstock_655488772.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ове воћке су изванредан извор хидратације јер садрже висок проценат воде, што их чини идеалним за вреле летње дане. Поред тога, богате су витаминима и минералима, посебно витамином Ц, који јача имуни систем.

Њихова природна слаткоћа задовољава потребу за десертом на здрав начин, без додатних шећера. Уз то, диње и лубенице су изузетно свестране – могу се јести саме, као део воћних салата или користити у разним напицима и смутијима.

Лубеница и диња су обе освежавајуће воћке које су савршене за вреле летње дане, али свака има своје предности.

ПРЕДНОСТИ ЛУБЕНИЦЕ:

  • Висок садржај воде: лубеница је сачињена од око 92% воде, што је чини одличном за хидратацију током врућих дана.
  • Низак калоријски садржај: лубеница је нискокалорична, што је чини савршеном ужином за оне који пазе на унос калорија.
  • Витамини и минерали: богата је витамином Ц, витамином А и антиоксидантом ликопеном, који је повезан са смањењем ризика од одређених болести.
  • Једноставна за конзумацију: може се лако исећи и јести без потребе за додатним припремама.

ПРЕДНОСТИ ДИЊЕ:

  • Висок садржај воде: диња такође садржи висок проценат воде (око 90%), што помаже у одржавању хидратације.
  • Богата хранљивим материјама: диња је добар извор витамина Ц, витамина А (у облику бета-каротена) и калијума.
  • Природна слаткоћа: има природно сладак укус, што је чини одличном алтернативом за слаткише и друге високо калоричне десерте.
  • Свестраност: може се користити у воћним салатама, смутијима, или чак као део освежавајућих летњих напитака.

Диња или лубеница?

  • За хидратацију: лубеница може бити бољи избор због већег процента воде.
  • За нутритивну вредност: обе воћке су богате витаминима и минералима, али диња нуди нешто више бета-каротена.
  • За уживање у укусу: ако преферирате слађи, интензивнији укус, диња може бити бољи избор. Лубеница има благи, освежавајући укус који је савршен за једноставне ужине.
  • За нискокалоричне ужине: лубеница је одличан избор због ниског калоријског садржаја.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas