Сезона диња је у пуном јеку, што значи да је време да испробате различите рецепте од овог укусног, миришљавог и здравог воћа
Диња је извор витамина Ц - 200 г садржи скоро целокупну дневну потребу за витамином, који помаже јачању имуног система и одржавању здравља.
Такође, богата је и витамином А - побољшава метаболизам, а такође помаже у јачању рожњаче ока и помаже у повећању видне оштрине. Садржи и витамин Е, витамин Б, богата је калијумом, неопходним минералом за нормализацију крвног притиска и несметано функционисање срца.
Рецепт за сладолед од диње
- 300 мл павлаке за кување
- 175г шећера у праху
- 1 кг диње
- сок од једног лимунаа
- било које свеже бобичасто воће (опционо)
Припрема:
Помешајте шећер и павлаку и ставите на лагану ватру. Мешајте док не прокључа и потпуно се не истопи шећер. Оставите да се охлади. Очишћену и ситно исецкану дињу помешати са соком од једног лимуна и миксајте блендером док се не добије хомогена маса.
У смесу од диње додајте добијени крем од павлаке и шећера, па миксером добро умутите док се не добије глатка маса. Оставите у замрзивачу 6 сати или преко ноћи. Пре сервирања можете украсити бобичастим воћем. Уживајте!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ