Обилује многим лековитим витаминима.
Да ли сте некад чули за изреку: "Ротквица вреди као олово, репа као сребро, а рен као злато?"
Рен је вишегодишња биљка зеленог лишћа, белог корена и љутог укуса. Рен је корен који потиче из јужне Европе и западне Азије и углавном се користи као зачин на Западу и неким источним кулинарским традицијама.
Прочитајте још: Ово ће многима добро доћи током празничних дана: СОДОМ ПРОТИВ ЖЕЛУДАЧНИХ ТЕГОБА!
Због свог састава, који укључује витамин Ц, калијум, витамин Б1, Б2 и Б6, гвожђе, калцијум, магнезијум и фосфор, рен је, осим гурмански, изузетан и као лековито средство. Његову лековитост познавали су чак и стари Грци - још 1500. година пре нове ере користећи га као лек против болова у леђима.
Прочитајте још: Решење је на помолу! Ево које биљке лече СТЕРИЛИТЕТ и код жена и код мушкараца
Неизоставан је додатак разним јелима, посебно уз масну храну јер помаже да се лакше свари, а уз то чисти организам, убрзава метаболизам.
Подстиче размножавање и развој корисних бактерија у цревима.
Код козумирања рена треба имати на уму да он садржи натријум који није тако повољан за особе са дијабетесом.
Уништава разне бактерије попут дизентерије, салмонеле, туберкулозе, укључујући и многе гливице које могу да да се јаве и код биљака и код човека.
Прочитајте још: Пробајте, одушевићете се: Домаћи напитак који СМАЊУЈЕ ПМС ТЕГОБЕ
Употреба рена у исхрани доводи до правилног дигестивног рада и здравља црева. Рен подстиче и рад јетре, срца и циркулацију, а уз то је одличан диуретик и помаже код реуматизма.
Прочитајте још: Данима сте у кући, само што не ЕКСЛОДИРАТЕ! Цвекла и још пет домаћих лекова решавају надутост
Поред свега овога, редовним конзумирањем рена допринећете побољшању имуног система и бићете отпорнији на многе болести. Такође, како садржи калцијум и магнезијум може да ублажи симптоме које изазивају артритис и остеопороза.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ