Obiluje mnogim lekovitim vitaminima.
Da li ste nekad čuli za izreku: "Rotkvica vredi kao olovo, repa kao srebro, a ren kao zlato?"
Ren je višegodišnja biljka zelenog lišća, belog korena i ljutog ukusa. Ren je koren koji potiče iz južne Evrope i zapadne Azije i uglavnom se koristi kao začin na Zapadu i nekim istočnim kulinarskim tradicijama.
Pročitajte još: Ovo će mnogima dobro doći tokom prazničnih dana: SODOM PROTIV ŽELUDAČNIH TEGOBA!
Zbog svog sastava, koji uključuje vitamin C, kalijum, vitamin B1, B2 i B6, gvožđe, kalcijum, magnezijum i fosfor, ren je, osim gurmanski, izuzetan i kao lekovito sredstvo. NJegovu lekovitost poznavali su čak i stari Grci - još 1500. godina pre nove ere koristeći ga kao lek protiv bolova u leđima.
Pročitajte još: Rešenje je na pomolu! Evo koje biljke leče STERILITET i kod žena i kod muškaraca
Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše svari, a uz to čisti organizam, ubrzava metabolizam.
Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crevima.
Kod kozumiranja rena treba imati na umu da on sadrži natrijum koji nije tako povoljan za osobe sa dijabetesom.
Uništava razne bakterije poput dizenterije, salmonele, tuberkuloze, uključujući i mnoge glivice koje mogu da da se jave i kod biljaka i kod čoveka.
Pročitajte još: Probajte, oduševićete se: Domaći napitak koji SMANJUJE PMS TEGOBE
Upotreba rena u ishrani dovodi do pravilnog digestivnog rada i zdravlja creva. Ren podstiče i rad jetre, srca i cirkulaciju, a uz to je odličan diuretik i pomaže kod reumatizma.
Pročitajte još: Danima ste u kući, samo što ne EKSLODIRATE! Cvekla i još pet domaćih lekova rešavaju nadutost
Pored svega ovoga, redovnim konzumiranjem rena doprinećete poboljšanju imunog sistema i bićete otporniji na mnoge bolesti. Takođe, kako sadrži kalcijum i magnezijum može da ublaži simptome koje izazivaju artritis i osteoporoza.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU