Један састојак посебно даје укус
Почетком јесени, домаћице већ планирају припрему зимнице, а почела је и припрема за прављење ајвара.
Већина домаћица има своје рецепте за ову омиљену зимску намирницу, али понекада је добро и мало променити неке ствари.
Прочитајте још: Ољуштите печене паприке за МИНУТ: Трик који ће ДОМАЋИЦАМА олакшати припрему АЈВАРА
Поред плавог патлиџана, белог лука и љуте паприке, пикантан и савршен укус ајвару даје и рен.
Они који воле љуткасту и зачињену храну, уживаће у овом укусу, а да не морате да мењате свој рецепт.
Припрема:
Испеците и ољуштите паприке
Исецкајте или их самељите, па упржите на рингли или пажљиво испеците у рерни, мешајући и додајући уље.
На половини спремања паприка додајте со, и тек на крају, кад је време да сипате есенцију, нарендајте мању количину рена (на 3 кг паприка, иде око 300 гр рена) и умешајте у ајва
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ