Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЛЕЊИ ФИТНЕС: Вежбе за све оне које мрзи да вежбају

Чак и ако не волите да вежбате, ако ва мрзи, и ви можете да будете физички активни - фитнес за лење има 5 вежби које можете да изводиите у кревету. А свко нешто је боље него ништа.

1724403407_shutterstock_2472732507.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Физичка активност је веома корисна за наше тело и психу, али, нажалост, немају сви навику да вежбају свакога дана. Али чак и мало физичке активности је боље него нимало вежбања. Добра ствар је да неке вежбе за флексибилност кичме могу се изводити ујутру или увече у кревету, кажу стручњаци.

Препорука је да, уколико сте неактивни, пробате да изводите ових 5 вежби у серијама од 8 до 10 понављања за сваку вежбу, али ако вам је у почетку претешко, немојте радити поменути број. Почните са четири до пет понављања и фокусирајте се на квалитет самог покрета. Испробајте и вежбу обрнута свећа, која је проста а моћна.

Вежба 1: Торакална екстензија


Лежећи на стомаку, ставите чело на дланове, исправите рамена и замислите да вам се тело издужује док испружите лактове у страну и врх главе напред. Док удишете, настављајући да истежете врат од рамена, подигните груди изнад подлоге или пода. Доња ребра увек остају у контакту са подом. Ваш циљ је да осетите кретање у горњем делу леђа, а не да захватите доњи део леђа.

Вежба 2: Отварање књиге


Ова вежба такође помаже у побољшању флексибилности у грудном делу.

Лежећи на боку са савијеним ногама, док удишете, почните да се отварате пратећи горњу руку. Померите се уназад колико год можете. Ако вам глава више не може да се окреће руком, зауставите се и издахните док се враћате. Покушајте да удахнете мало дубље од претходног да бисте испунили и доње режњеве плућа.

Вежба 3: Лабуд


Трећа вежба је логичан наставак претходне две - лежећи на стомаку, ставите дланове на бочне стране доњих ребара. Ако га ставите близу, опција ће бити тежа, а ако га ставите шире, опција ће бити мало лакша. Овде, осим побољшања екстензије кичме, радимо и на отварању рамена, мишиће руку и грудног коша и трбушне мишиће, иако то на први поглед није очигледно. Док удишете, одгурните руке од подлоге и подигните се до доњих ребара, а затим се, издишући, подигните још више до колена. Лагано затегните стомак да не виси, издужите доњи део леђа и истегните врат напред и горе. Настављајући да дишете слободно, без паузе, спустите се полако и глатко.

Сенса 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas