Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

4 ЈЕДНОСТАВНЕ ВЕЖБЕ ЗА ЛАГОДАН САН: Не морате више да бројите овце да бисте спавали као беба

За 4 лаке вежбе потребно вам је 7 минута, а спаваћете мирно и дубоко целу ноћ.

1727084439_shutterstock_2423472189.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

У савременом свету, где је стрес постао стални пратилац наших живота, квалитетан сан није само жеља, већ потреба. Обичне вежбе могу бити одличан начин да не само опустите своје тело, већ и да вас припремите за дубок сан који обнавља.

Ов су 4 једноставне јога позе које могу да изводе сви без обзира на кондицију, године и вештине.
Почните са 1-2 минута за сваку вежбу да бисте одмах осетили ефекте.

Извођење ових вежби пре спавања може помоћи у смањењу стреса и анксиозности, који су често узрок несанице и других поремећаја сна. Редовно вежбање помаже у смањењу напетости мишића, побољшању циркулације крви и стабилизацији дисања, што подстиче дубљи сан.

Препоручене позе за бољи сан:

1. Поза детета

"Баласана" или позиција детета помаже у ослобађању напетости у леђима, раменима и врату и смирује ум.

Опис позе: У овој пози, седите на коленима, додирнете ножне прсте, раширите колена у ширину простирке, а затим спустите торзо између бутина на под. Руке се могу испружити испред себе или поставити дуж тела, длановима нагоре. Чело треба да додирује под.

Како је изводите: Дишите полако, осећајући како вам се леђа опуштају и продужавају са сваким издисајем. Покушајте да останете у овој пози 1 до 3 минута, дозвољавајући напетости да напусти ваше тело.

2. Стојећи нагиб напред

"Утанасана" или нагиб напред помаже у опуштању леђа и побољшава циркулацију крви у пределу главе, што побољшава сан.

Опис позе. Станите равно са ногама у ширини рамена. Док издишете, лагано се савијте напред из зглобова кука, а не из доњег дела леђа. Руке се могу ставити на под, на цеванице или чак склопити око глежњева.

Како је изводите: Глава и врат треба да буду опуштени, а кичма што је могуће равнија. Дишите дубоко, дозвољавајући сваком издисају да дубље опустите ваше тело. Останите у пози од 30 секунди до 1 минута.

3. Поза лептира у лежећем положају

"Супта баддха конасана" или поза лептира у лжећемположају одлично опушта, побољшава функционисање унутрашњих органа и помаже у ублажавању ПМС-а и менопаузе, што је добро за сан.

Опис позе: Лезите на леђа, савијте колена и спојите стопала, држећи колена са стране. Руке могу бити дуж тела или на стомаку.

Како је изводите: Опустите се и дишите равномерно, осећајући како се бутине нежно истежу. Покушајте да останете у овој пози од 2 до 10 минута, омогућавајући вашим мишићима да се потпуно опусте.

4. Поза свеће

"Випарита карани" или обрнута свећа помаже у смањењу отока ногу и побољшава проток крви у кардиоваскуларном систему.

Опис позе: Лезите на леђа, подигните ноге и ослоните их на зид. Задњица треба да буде што је могуће ближе зиду. Ставите руке дуж тела или их ставите на стомак.

Како је изводите: Држите ноге исправљене, али без напетости. Леђа треба да остану на поду. Дишите дубоко, омогућавајући крви да лакше циркулише кроз доњи део тела. Ова поза је идеална за опуштање након дугог стајања или седења. Останите у пози 2 до 15 минута.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas