Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једноставна вежба која сагорева више калорија, него трчање: Ефикасна је и забавна

Доказано је да прескакање конопца има многе предности и одличан је додатак другим активностима.

1716810675_shutterstock_2303413931.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако желите да побољшате кондицију и сагорите калорије, нема потребе да се знојите сатима у теретани или трошите богатство на опрему за вежбање код куће.

Одлично за сагоревање калорија

Колико је прескакање конопца добро, показале су студије - 10 минута прескакања конопца ефикасно је као и 30 минута трчања за побољшање кардиоваскуларног система и сагоревања калорија. Прескакање конопца сагорева око 330 калорија, док трчање сагорева 270 калорија. Притом, за извођење вежбе није потребно ни много простора ни много времена. Може се вежбати било где и у било које време када вам одговара уз музику, па чак и када је напољу лоше време напољу више није изговор.

Делује на неколико мишићних група

Конопац за скакање обликује ваше руке, ноге, леђа, трбушњаке, задњицу и рамена. Једном савладана, техника прескакања ужета је веома једноставна без обзира на године, облик тела или тренутни ниво кондиције. Вежба је истовремено ефикасна, забавна и пријатна.

Како се прескаче вијача?

  • Држите главу усправно и гледајте напред, а не у ноге.
  • Труп треба да буде раван, а колена благо савијена.
  • Држите лактове уз тело под правим углом.
  • Држите ручке прстима, а не длановима.
  • Ручни зглобови се користе за окретање ужета, а не руке.
  • Користите предњу страну стопала да скочите на тло – пете не би требало да додирују тло када доскочите. Не морате да скачете високо, довољно је да скочите три до четири центиметра.
  • Када савладате основни скок, можете испробати друге технике скакања са ужетом: двоструки скок, скок са једном ногом, укрштени и сл.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas