Oglas
· · Komentari: 0

Jednostavna vežba koja sagoreva više kalorija, nego trčanje: Efikasna je i zabavna

Dokazano je da preskakanje konopca ima mnoge prednosti i odličan je dodatak drugim aktivnostima.

1716810675_shutterstock_2303413931.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako želite da poboljšate kondiciju i sagorite kalorije, nema potrebe da se znojite satima u teretani ili trošite bogatstvo na opremu za vežbanje kod kuće.

Odlično za sagorevanje kalorija

Koliko je preskakanje konopca dobro, pokazale su studije - 10 minuta preskakanja konopca efikasno je kao i 30 minuta trčanja za poboljšanje kardiovaskularnog sistema i sagorevanja kalorija. Preskakanje konopca sagoreva oko 330 kalorija, dok trčanje sagoreva 270 kalorija. Pritom, za izvođenje vežbe nije potrebno ni mnogo prostora ni mnogo vremena. Može se vežbati bilo gde i u bilo koje vreme kada vam odgovara uz muziku, pa čak i kada je napolju loše vreme napolju više nije izgovor.

Deluje na nekoliko mišićnih grupa

Konopac za skakanje oblikuje vaše ruke, noge, leđa, trbušnjake, zadnjicu i ramena. Jednom savladana, tehnika preskakanja užeta je veoma jednostavna bez obzira na godine, oblik tela ili trenutni nivo kondicije. Vežba je istovremeno efikasna, zabavna i prijatna.

Kako se preskače vijača?

  • Držite glavu uspravno i gledajte napred, a ne u noge.
  • Trup treba da bude ravan, a kolena blago savijena.
  • Držite laktove uz telo pod pravim uglom.
  • Držite ručke prstima, a ne dlanovima.
  • Ručni zglobovi se koriste za okretanje užeta, a ne ruke.
  • Koristite prednju stranu stopala da skočite na tlo – pete ne bi trebalo da dodiruju tlo kada doskočite. Ne morate da skačete visoko, dovoljno je da skočite tri do četiri centimetra.
  • Kada savladate osnovni skok, možete isprobati druge tehnike skakanja sa užetom: dvostruki skok, skok sa jednom nogom, ukršteni i sl.

(Sensa)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas