Пакачинке се спремају веома једноставно.
Палачинке су многима омиљена посластица. Када се питамо шта слатко да направимо оне нам углавном прво падају на памет. Прављење можемо да усавршимо до детаља и сваки пут максимално уживамо у укусу.
Како да направимо најукусније палачинке?
Свежина прашка за пециво
Палачинке захтевају само неколико основних састојака, али ако вам је прашак за пециво стар или му је истекао рок трајања, добићемо равне палачинке, а не лагане и пахуљасте.
Умутите суве састојке како бисте избегли велике грудвице
Важно је да све суве састојке добро промешамо како бисмо избегли прављење грудвица.
Прочитајте још: Продужите им РОК ТРАЈАЊА: Како се правилно чувају КУВАНА ЈАЈА у фрижидеру?
Оставите тесто
Препоручује се да направљено тесто оставимо најмање 15 минута да одстоји.
Велики тигањ
Широка површина омогућава равномерну расподелу топлоте. На тај начин свака ће бити равномерно испржена.
Обришите тигањ између серија
Да бисте избегли непријатан укус или спаљене делове, само обришите тигањ и додајте још мрвицу маслаца или уља.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ