Ово је најбоља мера млевеног меса и зачина за ћевапе
Добри ћевапи и пљескавице се могу пронаћи у сваком делу Србије, БиХ, и региона, мада за праве мајсторе наводе јужни део Србије, тачније Лесковац.
Чак је и реномирани кулинарски магазин „Тасте атлас“, прогласио роштиљ из овог града као најбоље јело од млевеног меса у Европи.
Међутим, да бисте се и ви искусили у прављењу овог специјалитета, битна је сразмера састојака које бисте користили за њега.
Према писању „Гастро 24 сата“, на 500 грама млевеног меса потребно је једна главица црног лука, неколико чена белог лука, кашичица соли и пола кашичице бибера. Ако буде било потребе, можете додати пола кашичице соде бикарбоне, али и мало воде.
Да би добили на хрскавости, можете у уље додати млевену паприку.
Када је одабир меса у питању, за прављење ћевапа је најбоље да одаберете мешавину јунетине и овчетине или јунетине и јагњетине.
С друге стране, много њих воли да комбинује јунетину и свињетину.
(Она.рс)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ