За њену припрему вам неће бити потребно превише састојака
Шампита спада у ону врсту посластица коју или волите или не. Укус јој је, неки би рекли, пресладак, једноставна је за израду, а за њену припрему неће вам бити потребно ни превише састојака. Њене основне намирнице су јаја, брашно и шећер.
Састојци који ће вам бити потребни:
За кору:
8 жуманаца
8 кашика шећера
8 кашика уља
8 кашика млека
8 кашика брашна
пола кашичице прашка за пециво
За фил:
8 беланаца
24 кашике шећера
1 кашика лимуновог сока
2 кесице ванилин шећера
Припрема:
Осам жуманаца добро умутити са осам кашика шец́ера. Умутити док одмах не постане кремасто. Затим додајте осам кашика уља и осам кашика млека. Промешајте кашиком и додајте осам кашика брашна и прашак за пециво. Мешајте кашиком док се смеса не сједини.
У калуп ставите папир за печење и ставите да се пече. Пеците десет минута на 180 степени.
Трец́ину воде ставите у шерпу, која мора бити ужа од ваше чиније за прављење фила, и пазите да вода не додирује дно посуде у којој ц́ете умутити фил. Ставите воду да проври. У чинију за фил ставите осам беланаца и додајте 24 кашике шец́ера. Затим додајте лимунов сок и две кесице ванилин шец́ера и промешајте.
Када вода проври, преко ње ставите посуду са беланцима и почните да мутите смесу десет минута. За то време јаја ц́е бити пастеризована и добиц́ете чврсту смесу. После тога, беланца скините са ватре и мутите миксером осам до десет минута.
На кору ставити фил и поравнати. Украсите га малинама. Ставите у фрижидер и конзумирајте у року од пола сата.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ