Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Три савета за кување савршене ТЕСТЕНИНЕ

Да ли вам се чини да тестенина увек испадне превише лепљива, тврда или кашаста?

1627468210_spaghetti-1987454_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Многима омиљена храна, можемо да је спремамо уз различите сосеве, али за њен потпун укус требало би да испратимо неколико савета.

Савети за спремање тестенине

Користите велику посуду и хладну воду

За најбољу текстуру, тестенину треба да скувамо у великом лонцу, отприлике да садржи три четвртине хладне воде. Овај однос воде спречава да тестенина постане лепљива и кашаста.

Прочитајте још: Два решења за флеке од црвеног вина на тепиху

Посолите

Сипајте со док вода кључа. Натријум неће имати значајан утицај на тачку кључања, али ће коначни производ учинити укуснијим. Сматра се да је најидеалније додати 3/4 кашичице соли. Саветује се да избегавамо додавање уља јер ће то отежати лепљење соса за тестенину.

Немојте да прекувате

Једном када вода проври, након што додате резанце, уклоните поклопац или га барем отворите. Редовно пробајте тестенину док се кува, тестирајући укус и текстуру на сваких 20 секунди.  Кувари истичу да би шерпу требало да склонимо док је она још увек реалтивно чврста.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas