Да ли вам се чини да тестенина увек испадне превише лепљива, тврда или кашаста?
Многима омиљена храна, можемо да је спремамо уз различите сосеве, али за њен потпун укус требало би да испратимо неколико савета.
Савети за спремање тестенине
Користите велику посуду и хладну воду
За најбољу текстуру, тестенину треба да скувамо у великом лонцу, отприлике да садржи три четвртине хладне воде. Овај однос воде спречава да тестенина постане лепљива и кашаста.
Прочитајте још: Два решења за флеке од црвеног вина на тепиху
Посолите
Сипајте со док вода кључа. Натријум неће имати значајан утицај на тачку кључања, али ће коначни производ учинити укуснијим. Сматра се да је најидеалније додати 3/4 кашичице соли. Саветује се да избегавамо додавање уља јер ће то отежати лепљење соса за тестенину.
Немојте да прекувате
Једном када вода проври, након што додате резанце, уклоните поклопац или га барем отворите. Редовно пробајте тестенину док се кува, тестирајући укус и текстуру на сваких 20 секунди. Кувари истичу да би шерпу требало да склонимо док је она још увек реалтивно чврста.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ