Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да скувате САВРШЕНУ ТЕСТЕНИНУ? Кувари на ове детаље никад не заборављају

Да ли примењујете следеће смернице?

1723720399_shutterstock_2111085725.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Кување тестенине на први поглед делује као релативно једноставан процес у коме нема места грешкама – прокувамо воду, ставимо тестенину, кувамо онолико минута колико пише на паковању тестенине и то је то. Међутим, постоји једна грешка коју многи људи праве а да је нису ни свесни.

Најгоре што може да се деси при кувању тестенине јесте да се тестенине залепе за шерпу, или још горе, да се лепе једна за другу, па многи додају уље у воду при кувању. Али супротно популарном веровању, додавање уља током кувања дефинитивно неће спречити да се тестенина залепи.

И не само то – ако у тестенину додате уље, она ће после кувања бити масна, што значи да тестенина неће лако упијати сос, а самим тим ни ваше јело неће бити тако сочно.

Један од разлога зашто се тестенина тако лако лепи јесте то што отпушта скроб у воду када се кува. Препоручени однос је 1 литар воде на 100 грама тестенине. Коришћењем одговарајуће количине воде концентрација скроба ће бити довољно ниска и ризик од лепљења ће бити знатно смањен.

Поред тога, додајте довољну количину соли, па онда промешајте тестенину. Не морате стално да мешате, само добро промешајте неколико пута на почетку, на средини и на крају кувања.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas