Једно од најчешћих питања приликом припреме тестенине
Постоји разлог зашто не треба да испирате пасту након кувања, и то је уобичајена грешка у код особа које кувају. Савет је и не бацајте воду у којој се кувала тестенина, чисто је благо.
Постоји неколико разлога зашто тестенину не треба прати.
Површина макарона садржи скроб, који им помаже да се боље комбинују са сосом. Ако оперете тестенину, вец́и део соса ц́е само отицати са њих, а јело ц́е бити суво и без укуса. Италијани, познати по својој љубави према тестенини и способности да је кувају, не перу тестенину. То је због чињенице да користе тестенину од дурум пшенице, која садржи минимум скроба.
Међутим, постоје изузеци.
Испирање тестенине је оправдано, када је у питању јефитнијиј производ. Чињеница је да тестенина од меке пшенице садржи више скроба, па је боље да је оперете да се не лепи. Такође, ако нец́ете одмах да једете тестенину, вец́ планирате да је чувате у фрижидеру, можете опрати производе.
Висококвалитетна тестенина од дурум пшенице не треба да се пере. Ако нисте сигурни да ли треба да оперете пасту, најбоље је да је не перете.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ