Нека ваша тестенина буде свежа и спремна за вечеру
Тестенина је основа многих рецепата, па је незаобилазан састојак у кухињи. Зато је важно да знамо како правилно да је складиштимо како бисмо продужили њен рок трајања и избегли те бубе које се хране житарицама.
Како чувати суву тестенину?
Када отворите оригиналну кутију важно је да све остатке суве тестенине пребаците у свежу, херметички затворену посуду за складиштење. Чувајте херметичке посуде на хладном, тамном и сувом месту, попут ормариц́а. Овако ускладиштена, сува тестенина траје неограничено дуго, пише Тхе Лист.
Прочитајте још: СЈАЈАН ТРИК да колачи од теста што дуже остану свежи: Ево шта треба да додате, па ће бити свежи и мекани
Како чувати скувану тестенину?
Свежа тестенина није дехидрирана, тако да не траје толико дуго као сува тестенина. Најбоље је јести свежу тестенину када је направљена, али ако се чува у фрижидеру, остац́е добра још један дан.
Ако је могуц́е, чувајте кувану тестенину и сос одвојено - у херметички затвореним посудама и у фрижидеру.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ