Da li vam se čini da testenina uvek ispadne previše lepljiva, tvrda ili kašasta?
Mnogima omiljena hrana, možemo da je spremamo uz različite soseve, ali za njen potpun ukus trebalo bi da ispratimo nekoliko saveta.
Saveti za spremanje testenine
Koristite veliku posudu i hladnu vodu
Za najbolju teksturu, testeninu treba da skuvamo u velikom loncu, otprilike da sadrži tri četvrtine hladne vode. Ovaj odnos vode sprečava da testenina postane lepljiva i kašasta.
Pročitajte još: Dva rešenja za fleke od crvenog vina na tepihu
Posolite
Sipajte so dok voda ključa. Natrijum neće imati značajan uticaj na tačku ključanja, ali će konačni proizvod učiniti ukusnijim. Smatra se da je najidealnije dodati 3/4 kašičice soli. Savetuje se da izbegavamo dodavanje ulja jer će to otežati lepljenje sosa za testeninu.
Nemojte da prekuvate
Jednom kada voda provri, nakon što dodate rezance, uklonite poklopac ili ga barem otvorite. Redovno probajte testeninu dok se kuva, testirajući ukus i teksturu na svakih 20 sekundi. Kuvari ističu da bi šerpu trebalo da sklonimo dok je ona još uvek realtivno čvrsta.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU