Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Tri saveta za kuvanje savršene TESTENINE

Da li vam se čini da testenina uvek ispadne previše lepljiva, tvrda ili kašasta?

1627468210_spaghetti-1987454_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Mnogima omiljena hrana, možemo da je spremamo uz različite soseve, ali za njen potpun ukus trebalo bi da ispratimo nekoliko saveta.

Saveti za spremanje testenine

Koristite veliku posudu i hladnu vodu

Za najbolju teksturu, testeninu treba da skuvamo u velikom loncu, otprilike da sadrži tri četvrtine hladne vode. Ovaj odnos vode sprečava da testenina postane lepljiva i kašasta.

Pročitajte još: Dva rešenja za fleke od crvenog vina na tepihu

Posolite

Sipajte so dok voda ključa. Natrijum neće imati značajan uticaj na tačku ključanja, ali će konačni proizvod učiniti ukusnijim. Smatra se da je najidealnije dodati 3/4 kašičice soli. Savetuje se da izbegavamo dodavanje ulja jer će to otežati lepljenje sosa za testeninu.

Nemojte da prekuvate

Jednom kada voda provri, nakon što dodate rezance, uklonite poklopac ili ga barem otvorite. Redovno probajte testeninu dok se kuva, testirajući ukus i teksturu na svakih 20 sekundi.  Kuvari ističu da bi šerpu trebalo da sklonimo dok je ona još uvek realtivno čvrsta.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas