Истраживачи из ВТИ Тецхницал Реасерцх Центре из Финске спровели су ово истраживање.
Људи који покушавају да изгубе килограме или да одрже здраву тежину једу храну с ограниченом количином намирница. Овакву исхрану тешко је одржати на дуге стазе и због чега се с временом опет угојер. С друге стране, људи који одржавају здраву тежину без одрицања, неисцрпан су извор информација за стручњаке.
ВТИ Тецхницал Реасерцх Центре из Финске проучавао је прехрамбене навике 147 здравих особа са здравом тежином током четири месеца.
Прочитајте још: Стаклена или пластична амбалажа? Шта је боље?
Истраживачи на челу с докторком Анном-Лееном Вуоринен открили су да здрави људи за доручак обично једу три врсте намирница.
Воће је био најпопуларнији избор за 51 посто испитаника, млечне производе јело је 41 посто, док је конзумација овсених пахуљица или муслија с хладним млеком одабрало 33 посто особа.
Прочитајте још: Како месо можемо припремити да буде укусније: Потпуно другачије од традиционалног спремања
Фото: Депозит
Иако се хлеб и пекарски производи сматрају извором непотребних калорија, чак 32 посто испитаника свој дан почиње овом врстом хране.
Најзанимљивије од свега, само је 26 посто испитаника признало да уз доручак пију каву, док остатак (74 посто) одлази на посао и обавља своје обавезе без кофеинске помоћи.
Прочитајте још: Колико су здрави КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Нису само укусни
- Уместо ограничавања исхране и избегавања омиљене хране, превелика тежина или гојење може се спречити ако појединац научи да слуша потребе свог организма, а предност да квалитету, а на квантитету оброка - појаснила је резултате истраживања Анна-Леена Вуоринен.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ