Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

СВЕТСКИ познати кувар открива ТАЈНУ: Ево како да се РИБА не залепи за тигањ приликом пржења

Један мали трик - али заиста генијалан

1686172306_55536-shutterstock-751096468_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Риба је укусна, хранљива, лако се и брзо припрема и иде уз било који прилог. Међутим, риба се одмах залепи за тигањ или роштиљ.

- Чак и ако рибу и роштиљ или тигањ намажете уљем, још увек постоји шанса да се риба залепи и да се јело поквари. А онда ће роштиљ морати дуго да се струже - објашњава кувар Ники Сиземоре.

Маслиново уље се добро слаже са рибом, али због конзистенције лако отиче. Исто је и са путером – рибу чини укуснијом, али се лако топи и сагорева. Овај кувар је предложио једноставан лајф хак: само равномерно намажите мајонез са обе стране целе рибе или филета пре пржења.

Прочитајте још: Требало би да научите да ЋУТИТЕ О ОВИХ 5 СТВАРИ - одмах ће вам кренути у животу

- Мајонез су у суштини капљице уља суспендоване у малој количини течности, тако да обавља исту функцију као и обично уље, али његова конзистенција помаже да се боље залепи за рибу. Слој масти на спољашњој страни рибе спречава њено лепљење и такође затвара сокове, одржавајући месо сочним - каже Сиземоре. 

Мајонез добро пријања на производ и не изгоре у потпуности током кувања, што га чини правим поклоном за љубитеље рибе. Готово јело ће се лако одвојити од роштиља или тигања, а притом ће остати мекано и дати савршену танку кору или оне веома лепе пруге са роштиља.

Мајонез неће променити укус пржене рибе, од чега се многи плаше. Пошто је квалитетан и добар мајонез неутралног укуса, не би требало да се осети након кувања рибе. Али ако желите да риба буде мирисна, додајте биље и зачине. Иначе, мајонез је такође користан овде - он ће задржати зачине и омогућити риби да се упије у њих.

Узгред, Сиземоре упозорава да треба бити опрезан са биљем - они такође могу да изгоре. „Деликатно биље — естрагон, цилантро, першун и босиљак — мање је отпорно на топлоту и може да изгори, дајући риби непријатан укус и мирис. Користите их као прилог. Али мајчина душица, жалфија, оригано и рузмарин ће додати свеж укус и арому без горења.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas