Један мали трик - али заиста генијалан
Риба је укусна, хранљива, лако се и брзо припрема и иде уз било који прилог. Међутим, риба се одмах залепи за тигањ или роштиљ.
- Чак и ако рибу и роштиљ или тигањ намажете уљем, још увек постоји шанса да се риба залепи и да се јело поквари. А онда ће роштиљ морати дуго да се струже - објашњава кувар Ники Сиземоре.
Маслиново уље се добро слаже са рибом, али због конзистенције лако отиче. Исто је и са путером – рибу чини укуснијом, али се лако топи и сагорева. Овај кувар је предложио једноставан лајф хак: само равномерно намажите мајонез са обе стране целе рибе или филета пре пржења.
Прочитајте још: Требало би да научите да ЋУТИТЕ О ОВИХ 5 СТВАРИ - одмах ће вам кренути у животу
- Мајонез су у суштини капљице уља суспендоване у малој количини течности, тако да обавља исту функцију као и обично уље, али његова конзистенција помаже да се боље залепи за рибу. Слој масти на спољашњој страни рибе спречава њено лепљење и такође затвара сокове, одржавајући месо сочним - каже Сиземоре.
Мајонез добро пријања на производ и не изгоре у потпуности током кувања, што га чини правим поклоном за љубитеље рибе. Готово јело ће се лако одвојити од роштиља или тигања, а притом ће остати мекано и дати савршену танку кору или оне веома лепе пруге са роштиља.
Мајонез неће променити укус пржене рибе, од чега се многи плаше. Пошто је квалитетан и добар мајонез неутралног укуса, не би требало да се осети након кувања рибе. Али ако желите да риба буде мирисна, додајте биље и зачине. Иначе, мајонез је такође користан овде - он ће задржати зачине и омогућити риби да се упије у њих.
Узгред, Сиземоре упозорава да треба бити опрезан са биљем - они такође могу да изгоре. „Деликатно биље — естрагон, цилантро, першун и босиљак — мање је отпорно на топлоту и може да изгори, дајући риби непријатан укус и мирис. Користите их као прилог. Али мајчина душица, жалфија, оригано и рузмарин ће додати свеж укус и арому без горења.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ