Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

SVETSKI poznati kuvar otkriva TAJNU: Evo kako da se RIBA ne zalepi za tiganj prilikom prženja

Jedan mali trik - ali zaista genijalan

1686172306_55536-shutterstock-751096468_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Riba je ukusna, hranljiva, lako se i brzo priprema i ide uz bilo koji prilog. Međutim, riba se odmah zalepi za tiganj ili roštilj.

- Čak i ako ribu i roštilj ili tiganj namažete uljem, još uvek postoji šansa da se riba zalepi i da se jelo pokvari. A onda će roštilj morati dugo da se struže - objašnjava kuvar Niki Sizemore.

Maslinovo ulje se dobro slaže sa ribom, ali zbog konzistencije lako otiče. Isto je i sa puterom – ribu čini ukusnijom, ali se lako topi i sagoreva. Ovaj kuvar je predložio jednostavan lajf hak: samo ravnomerno namažite majonez sa obe strane cele ribe ili fileta pre prženja.

Pročitajte još: Trebalo bi da naučite da ĆUTITE O OVIH 5 STVARI - odmah će vam krenuti u životu

- Majonez su u suštini kapljice ulja suspendovane u maloj količini tečnosti, tako da obavlja istu funkciju kao i obično ulje, ali njegova konzistencija pomaže da se bolje zalepi za ribu. Sloj masti na spoljašnjoj strani ribe sprečava njeno lepljenje i takođe zatvara sokove, održavajući meso sočnim - kaže Sizemore. 

Majonez dobro prijanja na proizvod i ne izgore u potpunosti tokom kuvanja, što ga čini pravim poklonom za ljubitelje ribe. Gotovo jelo će se lako odvojiti od roštilja ili tiganja, a pritom će ostati mekano i dati savršenu tanku koru ili one veoma lepe pruge sa roštilja.

Majonez neće promeniti ukus pržene ribe, od čega se mnogi plaše. Pošto je kvalitetan i dobar majonez neutralnog ukusa, ne bi trebalo da se oseti nakon kuvanja ribe. Ali ako želite da riba bude mirisna, dodajte bilje i začine. Inače, majonez je takođe koristan ovde - on će zadržati začine i omogućiti ribi da se upije u njih.

Uzgred, Sizemore upozorava da treba biti oprezan sa biljem - oni takođe mogu da izgore. „Delikatno bilje — estragon, cilantro, peršun i bosiljak — manje je otporno na toplotu i može da izgori, dajući ribi neprijatan ukus i miris. Koristite ih kao prilog. Ali majčina dušica, žalfija, origano i ruzmarin će dodati svež ukus i aromu bez gorenja.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas