Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ПРОФЕСИОНАЛНИХ КУВАРА: За припрему рибе уместо брашна користе следећу намирницу

Шта користе прави професионалци?

1725794372_88957b036e285b0b407a7b29ad8a46d37edddade.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Иако калоричнија, риба је најлепша похована. А како поховање може да буде пипав посао, имамо неке трикове и да ту себи олакшате посао.

Наиме, овај трик ће вам помоћи да риба буде још хрскавија и укуснија. Плус неће упити уље.

У питању је састојак којим ћете заменити брашно, а који већина има у својој кухињи – густин.

Густин или кукурузни скроб направиће заштитни омотач око рибе, она ће бити хрскава, а неће имати могућност да упије превише уља и буде масна.

Састојци:

– 1 кг рибе по вашем избору (погодна је и морска и речна)
– 200 гр густина
– 3 кашичице соли
– 1 кашичица бибера
– 1 кашичица белог лука у праху
– други зачини по вашем избору
– уље за пржење

Припрема:

Рибу исеците на комаде, посолите уобичајено и оставите у фрижидеру. Ово је најбоље да урадите дан раније, али може и неколико сати пре пржења.

Густин ставите у чинију, додајте једну кашичицу соли, а онда и бибер, бели лук и остале зачине по вашем избору. Све добро сједините.

Уље сипајте у дубљу посуду, већу количину како би риба „пливала“ у истом, па добро загрејте.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas