Шта користе прави професионалци?
Иако калоричнија, риба је најлепша похована. А како поховање може да буде пипав посао, имамо неке трикове и да ту себи олакшате посао.
Наиме, овај трик ће вам помоћи да риба буде још хрскавија и укуснија. Плус неће упити уље.
У питању је састојак којим ћете заменити брашно, а који већина има у својој кухињи – густин.
Густин или кукурузни скроб направиће заштитни омотач око рибе, она ће бити хрскава, а неће имати могућност да упије превише уља и буде масна.
Састојци:
– 1 кг рибе по вашем избору (погодна је и морска и речна)
– 200 гр густина
– 3 кашичице соли
– 1 кашичица бибера
– 1 кашичица белог лука у праху
– други зачини по вашем избору
– уље за пржење
Припрема:
Рибу исеците на комаде, посолите уобичајено и оставите у фрижидеру. Ово је најбоље да урадите дан раније, али може и неколико сати пре пржења.
Густин ставите у чинију, додајте једну кашичицу соли, а онда и бибер, бели лук и остале зачине по вашем избору. Све добро сједините.
Уље сипајте у дубљу посуду, већу количину како би риба „пливала“ у истом, па добро загрејте.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ