Ево како да буду што сочније и укусније...
Од бака и мајка смо наследиле рецепте да шаргарепу за салате кувамо у лонцу, па због тога шаргарепа упија много влаге и као резултат тога испада превише воденаста. Доносимо вам одличан рецепт који практикују кувари у неким од најпознатијих светских ресторана.
Шаргарепа је веома здраво и укусно поврће. Пре саме припреме, обавезно пробајте каквог је укуса шаргерепа, посебно уколико је нисте купили на пијацама од провереног продавца.
Да би шаргарепа у салатама била много укуснија, не морате да је кувате, не морате да правите сложене и непотребне покрете, све генијално је једноставно!
Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало
Шаргарепу оперете под водом, одсечете мали комад и пробате. Ако је шаргарепа укусна и слатка, онда их очистите. Затим, шаргарепу треба исећи на два дела дуж.
Тада ће вам требати посуда за печење, апсолутно било која. Сваку половину шаргарепе треба добро подмазати биљним уљем и ставити шаргарепу у посуду за печење. Не треба да додајете со и зачине, све ћете додати у салату коју ћете кувати.
Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите
Ставите шаргарепу да се пече у загрејаној рерни 30 минута на температури од 180 степени у режиму врх-дно. Када прође 30 минута, шаргарепу треба проверити да ли је спремна, за то је пробушимо чачкалицом и ако лако уђе, онда је шаргарепа спремна.
Печена шаргарепа за салате је много укуснија од само куване. Печену шаргарепу исеците на коцкице, тракице, шта год желите и додајте у салату.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ