Бели лук одлично иде уз многа јела, а веома је драгоцен и за наше здравље због чега га лекари посебно препоручују зими и у време сезонског група и вируса
Да би што дуже задржао свежину треба га добро чувати, баш као и зачинско биље попут босиљка, оригана и жалфије.
Прочитајте још: Знате ли како се правилно једе ПАРМЕЗАН? Италијани користе правило ТРИ КОРАКА
Један од начина је да бели лук држите у плетеној корпици или мрежастој врећи, на температури од 15 до 18 степени, при благој влажности.
Други вид чувања је у фрижидеру, и то у делу који је намењен за воће и поврће. Бели лук треба употребити чим га извадите из фрижидера. Уколико га оставите дуже на собној температури, убрзо ће почети да се распада. Можете га уситнити у блендеру, затим спаковати у посудице за лед и замрзнути, а по потреби извадити коцкицу-две и ставити у јело током кувања.
У блендер можете додати и мало маслиновог уља и зачина попут рузмарина или босиљка, па тиме зачинити храну. Можете га испећи у рерни, а када поприми смеђу боју и добро се охлади, ставите га у пластичну посудицу и замрзните.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ