Промените место.
Фрижидер може да дехидрира хлеб, стврдне мед и учини кромпир слађим. А веровали или не, ово правило се односи и на лук.
Лук може да остане свеж и до 30 дана ако га држите на правом месту – које мора да буде суво и хладно, али то никако није фрижидер.
Прочитајте још: ПАЖЉИВО! Намирнице које мала деца никако не би смела да једу!
Ево и зашто.
Када се лук охлади, хладна и влажна средина у фрижидеру претвара скроб у шећере (исто се дешава и са кромпиром) и он постаје мекан или гњецав јако брзо. А притом вам може засмрдети фрижидер и учинити да све има укус лука.
Уместо тога, држите лук у мрежастој кеси или у чинији на сувом, хладном месту попут плакара, а свежи могу да остану и на собној температури, али знатно краће – 7 дана.
Прочитајте још: Идеално за скидање килограма: Вода са краставцем
Такође, немојте га стављати у вреће јер је луку потребан ваздух како би дисао и никако их не држите заједно са кромпиром јер он испушта влагу која може убрзати пропадање лука.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ