Скоро па неизбежно, свима сузе очи када секу лук, али уз ове трикове сузе су прошлост.
Oglas
Очи сузе када сечете лук, а већина јела подразумева употребу лука. Лук садржи аминокиселине које се зову сулфоксиди, а када га исечете, оне се испуштају. Помоћу ових испробаних трикова, нема више суза.
1. Замрзните лук
Ставите ољуштени лук у замрзивач и извадите га када будете желели да га сечете, неће вам сузити очи.
2. Потопите лук у хладну воду
Хладна водена купка хлади лук, што успорава производњу хемикалија. Ова метода помаже, али је мање ефикасна него метода замрзавања.
3. Користите врло оштар нож
Оштар нож чистије сече, па се самим тиме оштети мање текстуре лука и ослобађа мање аминокиселина.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas