Kako то њима увек боље успе ?
Свако је више пута себи поставио ово питање, откривши да укус припремљене хране није ни приближно исти оном из ресторана.
У неколико "ситница" којима добри кувари доводе јела до савршенства спада и путер. Код куће углавном све спремамо на уљу или, ређе, масти, док професионални кувари предност дају путеру. Управо је он главни "кривац" што месо и поврће имају тако посебан укус, а сосеви добијају кремасту текстуру.
Прочитајте још: Ово је ПЕТ НАПИТАКА због којих дневно поједемо и до 380 КАЛОРИЈА ВИШЕ
Међу мале тајне великих мајстора спада и сецкање намирница. Ма колико нам овај поступак деловао небитно, када месо, паприку, лук, шаргарепу или било шта друго исечемо на једнаке делове, јело ће бити укусније. Наиме, ако исецкане намирнице нису исте величине, онда се неће равномерно скувати, па ће укус јела учинити лошијим.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ