Kako to njima uvek bolje uspe ?
Svako je više puta sebi postavio ovo pitanje, otkrivši da ukus pripremljene hrane nije ni približno isti onom iz restorana.
U nekoliko "sitnica" kojima dobri kuvari dovode jela do savršenstva spada i puter. Kod kuće uglavnom sve spremamo na ulju ili, ređe, masti, dok profesionalni kuvari prednost daju puteru. Upravo je on glavni "krivac" što meso i povrće imaju tako poseban ukus, a sosevi dobijaju kremastu teksturu.
Pročitajte još: Ovo je PET NAPITAKA zbog kojih dnevno pojedemo i do 380 KALORIJA VIŠE
Među male tajne velikih majstora spada i seckanje namirnica. Ma koliko nam ovaj postupak delovao nebitno, kada meso, papriku, luk, šargarepu ili bilo šta drugo isečemo na jednake delove, jelo će biti ukusnije. Naime, ako iseckane namirnice nisu iste veličine, onda se neće ravnomerno skuvati, pa će ukus jela učiniti lošijim.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU