Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
украшавање јаја

Кувар истиче колико дуго је потребно да КУВАМО ЈАЈА: Како да будете сигурни да су готова

На ускршњој трпези обавезна су декорисана јаја, а пре него што размислимо којом техником желимо ове године да их украсимо, добро је да се присетимо савета за правилну куповину јаја за Ускрс.

1619013136_Depositphotos_68028683_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Како бисмо са сигурношћу пазарили само добра и квалитетна јаја која неће пуцати током бојења, важно је да се придржавамо ових важних савета.

Приликом куповине морамо да водимо рачуна да јаја буду неоштећена. Свежа јаја су потенцијалан извор саломонеле, па се саветује да их пре кувања и украшавања оперемо млаком водом.

Прочитајте још: ИЗБЕЛИТЕ природну боју јаја и припремите за ФАРБАЊЕ: Све што вам треба јесу алкохолно сирће и вода! (ВИДЕО)

Стручњаци осим прања саветују и чување у фрижидеру, јер и ниске температуре убијају бактерије. Ако јаја фарбате бојама из кесице, узимајте оне које су означене као прехрамбене боје.  

Важно је и колико дуго кувамо јаја. Искусни кувари истичу да је потребно да се јаје кува осам минута од тренутка кључања да би било тврдо кувано. Како би се јаја лакше љуштила неопходно је да посолимо воду у којој се кувају.

 Офарбајте онолико јаја колико сте сигурни да ће се појести како их не бисте после бацали. Што се тиче рока трајања, најбезбедније је да барена јаја поједете пет дана након кувања, али сматрају се јестивим и до седам дана.

Прочитајте још: Како да избегнете пуцање ускршњих јаја током кувања? Прочитајте неколико савета који ће вас решити мука

Како да проверите да ли су јаја свежа?

У дубоку стаклену посуду или чашу сипајте воду воду и у њу убаците воду: свеже јаје ће потпунити на дно; мало старије јаје ће једним делом бити на дну, а другим подигнути према површини; јаја која испливају на површину нису препоручљива за конзумацију.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas