Решите вечиту дилему када се које брашно користи.
Иако има много врста брашна, најчешћа подела која постоји је она на меко и оштро. Понекад се деси да у рецептима није наглашено које од ова два брашна иде, па се нађете у дилеми, без обзира на искуство у кухињи, које брашно употребити, а да вам колач или неко тесто успе.
Истина је да између оштрог и меког брашна нема значајне разлике, а главно је у начину млевења.
Бело брашно добија се финим млевењем језгра пшенице. Што се више пута меље, добија се финије брашно.
Прочитајте још: Нови тренд у прању косе: БРАШНО опоравља длаку из КОРЕНА
Главна разлика
Меко брашно финије је од оштрог и идеално је за коришћење хлеба, лиснатог и дизаног теста, пецива, савијача, крофни.
С друге стране, оштро брашно користи се за кувана теста, кнедле, шуфнудле, за згушњавање умака и сосева. Осим тога, идеално је и за припрему кора за торту, палачинки, кескића и за поховање.
Ако сте и даље у дилеми, можда би идеално било да користите половину мере оштрог, а половину мере меког брашна.
На крају крајева, чињеница је да је нема типа брашна које морате користити, јер до идеалног рецепта заправо ћете доћи кроз сопствено искуство и умеће.
На крају ћете употребљавати оно које вама највише одговара, што ћете сазнати испробавањем једног рецепта изнова и изнова.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ